Publicerad den Lämna en kommentar

Choclate chip cookies

Det började med en enkel kaka…

Under 2019 höll Michelle sin första målarkurs, en gång i veckan. Jag (Fredrik) var ansvarig för fikat, och köpte med diverse kakor och frukt med hem. Ballerina, havrekakor, Gilles drömmar eller dubbla med choklad. Vid något tillfälle fick jag för mig att lägga fram några cookies istället. Om jag kommer ihåg rätt hade jag helt enkelt deg över efter att ha provat att göra egen cookie-dough glass. Vi har valt att fortsätta den vägen, och hembakat är numer standard “Målarfika”.

Här är receptet på de första kakorna.

Choclate chip cookies

Ingredienser (24 kakor)

  • 225 gram smör
  • 3 dl brun farin, strö
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 5,75 dl vetemjöl. Eller Lailas mjölmix för den glutenfria varianten.
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Massor med choklad. Marabou vit, mjölk- och mörk choklad. Säkert 200 gram eller mer sammanlagt.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader (om du ska grädda direkt)
  • Smält smöret i en gryta
  • Häll ner farin- och strösocker
  • Vispa med elvisp 2-3 minuter
  • Tillsätt ett ägg i taget, och vispa till en jämn smet
  • Rör ner övriga ingredienser utom chokladen, och vispa/rör ihop till en ganska lös deg
  • Hacka chokladen och rör ner
  • Gör bollar, typ som en golfboll i storlek, och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Grädda i ca 10 minuter

Det som är extra bra med den här kakan, är att degen håller länge i kylskåp. Sedan, när det är dags för kurs kan vi ta fram och grädda en plåt. På så sätt får onsdagsgänget lika goda kakor som de på måndagen. Degen är också lättare att forma när den är kall.

Receptet är ursprungligen hämtat från Fridas Bakblogg. https://fridasbakblogg.se/2019/03/26/cookies-recept-pa-sega-cookies/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.