Recept

Amerikansk Äppelkaka

Mjuk äppelkaka med smak av kanel och kryddnejlika. Kan ätas som den är, eller med en klick grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 4,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 3,5 dl neutral matolja, som raps- eller majsolja
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl. Eller Lailas Mjölmix för en glutenfri variant.
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat (eller 2 tsk bakpulver)
  • 0,5 kg äpplen

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Häll oljan i en skål
  • Häll i sockret, och rör runt
  • Tillsätt ett ägg i taget, under omrörning
  • Skala äpplena, kärna ur och dela i små bitar (ca 1 cm)
  • Blanda äppelbitarna och alla övriga ingredienser
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten
  • Grädda i ugnen 45 – 60 minuter

Det här receptet har min mamma gjort i många år, och jag har ingen aning om var hon hittade det från början.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top