Jag gillar choklad – och det får man i det här receptet på brownies, toppat med cookiedeg. Med lite extra choklad på toppen…
Ingredienser
Browniesmet:
- 300 g smör
- 7,5 dl socker
- 2 dl kakao
- 1 tsk salt
- 1 msk vaniljsocker
- 6 ägg
- 4 dl vetemjöl
Cookiedeg:
- 300 g smör
- 1,5 dl socker
- 3 dl farinsocker
- 2 ägg
- 1/2 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 6 dl vetemjöl
Garnering:
- 2-300 gram mörk choklad. Eller ljus. Eller både och.
- Lite extra vit choklad om du har över i lådan.
- 1 dl hackad mandel, eller hasselnötter.
Gör så här
Browniesmet
- Sätt ugnen på 180 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Ta bort från värmen, och tillsätt resten av ingredienserna
- Blanda ihop till en jämn smet
- Häll smeten i en långpanna, med ett bakplåtspapper i botten
Cookiedeg och garnering
- Blanda smör, socker och farinsocker i en matberedare
- Tillsätt resten av ingredienserna, och rör ihop till en deg
- Smula degen över browniesmeten i långpannan
- Häll hackad choklad och nötter över smeten
- Grädda i ugnen ca 35 minuter