Recept

Citronkärleksmums

En syrlig och god variant på kärleksmums

Citronkärleksmums
Citronkärleksmums

Ingredienser

Smet:

  • Finrivet skal från 2 citroner
  • 8 ägg
  • 6 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk bakpulver
  • 300 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 liter vetemjöl

Glasyr och topping:

  • 1 liter florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 150 g smör
  • Citronsaft – ca 1 dl
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Tvätta citronerna, och riv det gula i skalet fint
  • Vispa ägg och socker fluffigt
  • Tillsätt resten av ingredienserna
  • Rör ihop till en jämn smet
  • Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper
  • Grädda i ugnen ca 20-25 minuter
  • Låt kakan svalna
  • Glasyr: Smält smöret i en gryta
  • Rör ner vaniljsocker och det mesta av florsockret
  • Rör ner citronsaft lite i taget. Sikta på en krämig, bredbar konsistens
  • Tillsätt mer citronsaft om toppingen är för hård, och mer florsocker om den blivit för lös
  • Bred toppingen över kakan
  • Strö över kokos
  • Låt glasyren stelna innan du delar i lagom stora delar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top