Klassiska chokladbollar eller havrebollar, fast i långpanna. Glutenfritt till alla, och ingen tid i ugnen.

Ingredienser
Räcker till en form på ca 22×35 cm. Jag dubblerade för att fylla en “riktig” långpanna.
- 8 dl havregryn, glutenfria
- 150 gram smör, rumsvarmt
- 2 dl kokosflingor
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 2 msk kaffe
- 2 dl florsocker
- 3 msk vatten
- 100 g mörk choklad och ca 1 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
- Kör ihop havregryn och smör i en matberedare
- Tillsätt övriga ingredienser och kör matberedaren en liten stund till
- Lägg i en långpanna, med smörpapper i botten
- Lägg lite plastfolie eller ett bakplåtspapper på toppen, och kavla jämnt med en kavel
- Låt stå svalt en stund
- Smält chokladen
- Bred chokladen över smeten
- Strö över kokos
- Ställ svalt igen
- Skär i rutor och servera