Recept

Havrebollar i rutor

Klassiska chokladbollar eller havrebollar, fast i långpanna. Glutenfritt till alla, och ingen tid i ugnen.

Ingredienser

Räcker till en form på ca 22×35 cm. Jag dubblerade för att fylla en “riktig” långpanna.

  • 8 dl havregryn, glutenfria
  • 150 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 100 g mörk choklad och ca 1 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

  • Kör ihop havregryn och smör i en matberedare
  • Tillsätt övriga ingredienser och kör matberedaren en liten stund till
  • Lägg i en långpanna, med smörpapper i botten
  • Lägg lite plastfolie eller ett bakplåtspapper på toppen, och kavla jämnt med en kavel
  • Låt stå svalt en stund
  • Smält chokladen
  • Bred chokladen över smeten
  • Strö över kokos
  • Ställ svalt igen
  • Skär i rutor och servera

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top