Recept

Hallonmums

Hallonmums istället för kärleksmums – mjukseg kaka med hallonglasyr

Hallonmums

Ingredienser

Jag tog receptet gånger 1,5 för att fylla en hel långpanna.

Kaka:

  • 150 g smält smör
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 5 dl vetemjöl. Alternativt Lailas mjölmix till en glutenfri variant
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125 g hallon – färska eller frysta

Glasyr:

  • 100 g smör
  • 3 msk “Honung från Gits trädgård”. I nödfall går det bra med annan honung.
  • 1 dl hallon
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker
  • 1/2 – 1 dl kokos att strö över

Gör så här

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör
  • Häll i en långpanna med bakplåtspapper
  • Lägg hallonen ovanpå smeten, och jämna till
  • Grädda i ugnen ca 25 minuter
  • Ta ut kakan och låt svalna innan du häller över glasyren

Glasyr:

  • Smält smöret i en gryta tillsammans med hallonen
  • Dra av från plattan och rör ner övriga ingredienser
  • Häll över kakan
  • Strö över kokos
To top