Hallonmums istället för kärleksmums – mjukseg kaka med hallonglasyr
Ingredienser
Jag tog receptet gånger 1,5 för att fylla en hel långpanna.
Kaka:
- 150 g smält smör
- 4 dl socker
- 3 ägg
- 5 dl vetemjöl. Alternativt Lailas mjölmix till en glutenfri variant
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 125 g hallon – färska eller frysta
Glasyr:
- 100 g smör
- 3 msk “Honung från Gits trädgård”. I nödfall går det bra med annan honung.
- 1 dl hallon
- 1 msk vaniljsocker
- 3,5 dl florsocker
- 1/2 – 1 dl kokos att strö över
Gör så här
Kaka:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och socker pösigt
- Rör ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och smält smör
- Häll i en långpanna med bakplåtspapper
- Lägg hallonen ovanpå smeten, och jämna till
- Grädda i ugnen ca 25 minuter
- Ta ut kakan och låt svalna innan du häller över glasyren
Glasyr:
- Smält smöret i en gryta tillsammans med hallonen
- Dra av från plattan och rör ner övriga ingredienser
- Häll över kakan
- Strö över kokos