Smidigt när du vill bjuda på något som liknar semlor till många
Ingredienser
Smet
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 tsk kardemumma
- 0,5 dl mjölk
- Smör och bakplåtspapper
Fyllning
- 3,5 dl mandel
- 2 dl socker
- 2 msk mjölk
- 2 msk vaniljsocker
- 2 dl färdig vaniljsås
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader
- Vispa ägg och socker ljust och fluffigt
- Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten
- Rör i mjölken
- Lägg ett bakplåtspapper i en plåt eller långpanna, och smörj med lite smält smör
- Häll smeten i långpannan
- Grädda i ca 5 minuter
- Strö ut socker på ett bakplåtspapper
- Vänd över kakan på det sockrade pappret, och dra bort pappret som var i ugnen
Fyllning
- Mixa mandel och socker i en matberedare
- Tillsätt övriga ingredienser
- Bred fyllningen på kakan
- Rulla ihop
- Servera med en klick grädde