Glutenfri äppelkaka som gick hem hos de flesta kursdeltagarna
Ingredienser
- 300 g smör
- 6 dl socker
- 2,5 dl potatismjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 3 dl kokosflingor
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
- 1 tsk ingefära
- 4 äpplen
- 1 påse (300 gram) mandel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret i en stor gryta
- När smöret smält, dra av från plattan
- Häll ner övriga ingredienser (utom äpplen) i grytan och rör runt
- Smörj en långpanna, och “bröa” med kokosflingor
- Häll smeten i långpannan
- Skala och kärna ur äpplena, och skär i klyftor
- Lägg äppelklyftorna över smeten så jämnt som möjligt
- Hacka mandeln och häll över smeten
- Grädda i ugnen ca 30 minuter
- Servera med vaniljsås