Recept

Glutenfri kaka med äpplen

Glutenfri äppelkaka som gick hem hos de flesta kursdeltagarna

Äppelkaka
Äppelkaka

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 6 dl socker
  • 2,5 dl potatismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 4 äpplen
  • 1 påse (300 gram) mandel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret i en stor gryta
  • När smöret smält, dra av från plattan
  • Häll ner övriga ingredienser (utom äpplen) i grytan och rör runt
  • Smörj en långpanna, och “bröa” med kokosflingor
  • Häll smeten i långpannan
  • Skala och kärna ur äpplena, och skär i klyftor
  • Lägg äppelklyftorna över smeten så jämnt som möjligt
  • Hacka mandeln och häll över smeten
  • Grädda i ugnen ca 30 minuter
  • Servera med vaniljsås
To top