Kladdiga, chokladiga kakor är de som brukar lyckas bäst när man bara byter ut mjölet mot ett glutenfritt alternativ
Ingredienser
Brownie
- 250 g smör
- 5 dl socker
- 2 dl kakao
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 ägg
- 3 dl Lailas Mjölmix
Kokostosca
- 100 g smör
- 1,5 dl sirap
- 2 dl socker
- 2 dl grädde
- 8 dl kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret i en kastrull
- Här ner resten av ingredienserna, och rör till en smet
- Smörj en långpanna med smör och kokosflingor
- Häll ner smeten i långpannan
- Grädda i ugnen 15-20 minuter
- Medan kakan gräddar gör du kokostoscan
- Smält smöret i en kastrull
- Tillsätt sirap, socker och grädde
- Koka upp, och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter
- Tillsätt kokosen, och låt koka upp igen
- När kakan är nästan färdig (alltså efter 15-20 minuter), ta ut den ur ugnen
- Bred på kokostoscan
- Grädda i ytterligare ca 5-10 minuter, till kokostoscan fått en fin, gyllene färg