Recept

Brownie med Kokostosca – glutenfri

Kladdiga, chokladiga kakor är de som brukar lyckas bäst när man bara byter ut mjölet mot ett glutenfritt alternativ

Kokostoscabrownie

Ingredienser

Brownie

  • 250 g smör
  • 5 dl socker
  • 2 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 ägg
  • 3 dl Lailas Mjölmix

Kokostosca

  • 100 g smör
  • 1,5 dl sirap
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 8 dl kokos

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret i en kastrull
  • Här ner resten av ingredienserna, och rör till en smet
  • Smörj en långpanna med smör och kokosflingor
  • Häll ner smeten i långpannan
  • Grädda i ugnen 15-20 minuter
  • Medan kakan gräddar gör du kokostoscan
  • Smält smöret i en kastrull
  • Tillsätt sirap, socker och grädde
  • Koka upp, och låt sjuda på svag värme ca 5 minuter
  • Tillsätt kokosen, och låt koka upp igen
  • När kakan är nästan färdig (alltså efter 15-20 minuter), ta ut den ur ugnen
  • Bred på kokostoscan
  • Grädda i ytterligare ca 5-10 minuter, till kokostoscan fått en fin, gyllene färg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top