Æbleskiver hör advent och jul till, i alla fall om man har rötter i Danmark
Ingredienser (ca 40 st)
- 4 dl mjöl
- 5 tsk bakpulver
- 2 msk socker
- 4 dl mjölk
- 1-2 ägg
- 25 gram smör
- Smör till stekningen, ca 100 g
- 0 äpplen. Det finns absolut inga äpplen i “äppleskivor”.
Gör så här
- Smält smöret, gärna i äppleskivejärnet
- Blanda mjöl, bakpulver och socker
- Häll i mjölken och ägget/äggen, och rör till en jämn, ganska tjock smet
- Häll ner det smälta smöret i smeten och rör runt
- Smält en klick smör i järnet, så att det finns smör i varje hålighet
- Fyll till ungefär hälften med smet
- Efter ett tag har smeten närmst järnet stelnat. Då vänder man med hjälp av en gaffel
- Grädda tills båda sidor har fått fin färg. Du kan behöva vända några gånger
- Servera med sylt, strösocker och glögg