Recept

Æbleskiver

Æbleskiver hör advent och jul till, i alla fall om man har rötter i Danmark

Äppleskivor

Ingredienser (ca 40 st)

  • 4 dl mjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 4 dl mjölk
  • 1-2 ägg
  • 25 gram smör
  • Smör till stekningen, ca 100 g
  • 0 äpplen. Det finns absolut inga äpplen i “äppleskivor”.

Gör så här

  • Smält smöret, gärna i äppleskivejärnet
  • Blanda mjöl, bakpulver och socker
  • Häll i mjölken och ägget/äggen, och rör till en jämn, ganska tjock smet
  • Häll ner det smälta smöret i smeten och rör runt
  • Smält en klick smör i järnet, så att det finns smör i varje hålighet
  • Fyll till ungefär hälften med smet
  • Efter ett tag har smeten närmst järnet stelnat. Då vänder man med hjälp av en gaffel
  • Grädda tills båda sidor har fått fin färg. Du kan behöva vända några gånger
  • Servera med sylt, strösocker och glögg

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top