Recept

Chokladbiskvier i långpanna (glutenfria)

Långpannan är min bästa vän när det gäller att baka till många. Dessa chokladbiskvier är inte alltför svåra att göra, och dessutom glutenfria helt utan modifieringar av receptet

Ingredienser

  • 500 gram mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 150 gram mjölkchoklad. Eller kanske med daim, apelsinkrokant eller någon annan smak du vill prova.
  • 300 gram smör (rumsvarmt)
  • 2 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 200 gram mörk choklad
  • 1 msk kokosolja

Gör så här

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna
  • Riv mandelmassan ner i en bunke. Eller ännu hellre, riv med hjälp av matberedare.
  • Blanda i äggvita och socker
  • Rör till en smidig smet. Vilket är enkelt om du använde matberedaren ovan 🙂
  • Bred ut smeten jämt i långpannan
  • Grädda i 10-15 minuter, tills botten har fått en fin färg
  • Vänd försiktigt uppochner på långpannan så att botten hamnar på något annat lämpligt (exempelvis en annan plåt), och dra bort bakplåtspappret
  • Låt kakan svalna något innan du brer på fyllningen

Smörkrämen

  • Smält mjölkchokladen över vattenbad
  • Vispa ihop smör, äggulor, florsocker och kakao
  • Tillsätt den smälta chokladen, och vispa ihop till en jämn smet
  • Bred ut smeten över mandelbotten

Topping

  • Smält den mörka chokladen över vattenbad
  • Tillsätt kokosoljan
  • Bred ut över fyllningen
  • Ställ in i kylskåp

Receptet är en kombination av några olika recept på chokladbiskvier i långpanna. En del vill ha mer choklad, en del mindre (jag vill oftast ha mer…). En del har äggulorna i fyllningen, en del skriver utan. Och så vidare.

To top