Allmänt

Om våra kurser

Tycker du att det känns lite läskig att ta steget att börja måla på en kurs? Du funderar kanske över vad du kan förvänta dig? Och kanske även vad som förväntas av dig? Då ska du läsa denna text, där vi beskriver av du kan förvänta dig om du vill börja måla på just våra kurser i olje- och akrylmåleri.

Det som de flesta kanske funderar kring är vilka förkunskapskrav som finns. Svaret för Michelles kurser är: Inga. Du behöver inte hållit i en pensel eller blandat färg någonsin. Du behöver bara vara dig själv, med dina tankar, värderingar och erfarenheter.

Michelle håller i både terminskurser och sommarkurser i olje- och akrylmåleri och dessa två kurser skiljer sig en del. Vi beskriver bägge här nedanför, med både likheter och skillnader.

Terminskurser

På terminskurserna är tanken att du ska få en plats och ett sammanhang att träna och utvecklas i ditt måleri. Du arbetar självständigt med just det som du har lust att måla och har möjlighet till handledning under kursen av Michelle. En viktig del är också att vi tittar tillsammans på varandras tavlor och ger och får feedback. Det är alltid intressant att få höra hur andra människor tänker om det vi har målat och även att få se hur andra målar.

Under terminskurserna finns ingen planerad agenda med genomgångar, utan Michelle snappar upp olika saker som du som deltagare över eller kan utvecklas i, och kan ge både praktiska tips och en mer teoretisk bakgrund. Antingen som enskild handledning eller i hela gruppen, om det är fler som kan ha nytta av samma information.

På köpet på kurserna får du ett sammanhang. En plats, en tid och en trygg miljö att skapa. I alla kurser vi haft har också den sociala samvaron spelat en stor roll. Allmänt tjat och skratt har blandats med mer allvarliga samtalsämnen, och många deltagare har fått nya vänner.

Sist men inte minst bjuder vi på fika under genomgångarna 🙂

Sommarkurser

Sommarkursen har ett lite annorlunda upplägg. Varje dag inleds med att Michelle berättar om en specifik aspekt av måleriet, som blir dagens tema. Rubrikerna är:

  • Bildkomposition
  • Material- och färglära
  • Skuggarbete
  • Volym
  • Färdigställande

Även under sommarkurserna målar du det du vill, på det sätt du vill, och har möjlighet till personlig handledning av Michelle. Gruppen tittar också varje dag på allas arbete, men fokus på feedbacken ligger hela tiden på varje dags tema.

Sommarkurserna ger en möjlighet att jobba mer samlat och intensivt med sitt måleri, och många deltagare beskriver det som att de går in i sin ”målarbubbla”.

Det här är en perfekt kickstart för dig som aldrig målat förut, eller haft uppehåll ett tag. Men naturligtvis passar det också de som går terminskurserna och vill ha en mer sammanhängande period av måleri under sommaren.

Även under sommarkursen bjuder vi på fika så klart!

Så tycker våra kursdeltagare

Jag började måla utan några förkunskaper alls, och väljer att fortsätta måla eftersom kursen var så rolig och så bra

Rolig och givande kurs som är utvecklande för alla, oavsett vad man kan innan. Tillåtande klimat. Trevlig och kunnig ledare. Gott fika! Även glutenfritt. Man utvecklas förvånansvärt mycket på fem dagar.

Michelle är pedagogisk, lyssnar och lär ut på ett mycket lättsamt sätt. Inga pekpinnar eller måsten. Lokalen är trivsam och lagom anpassad till åtta-tio personer.

To top