Recept

Mjuka, sega, knäckiga glutenfria havrerutor

Segmjuka havrerutor

Härligt segknäckiga havrerutor som gillas av både folk och fä!

Ingredienser

Lagom till en långpanna

  • 300 g smör
  • 9 dl glutenfria havregryn
  • 3 dl socker
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret i en ganska stor gryta
  • Blanda ner sirap och grädde
  • Blanda ner övriga ingredienser
  • Häll i en långpanna med bakplåtspapper
  • Grädda 15 – 20 minuter
  • Låt svalna, men skär gärna upp rutorna medan kakan fortfarande är ljummen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To top