Recept

Enkel Äppelkaka med Vaniljsås

Snabbfixad äppelkaka passar perfekt på hösten – fallfrukt går utmärkt, bara skär bort skadade bitar

Ingredienser

Lagom till en långpanna

  • 500 g smör
  • 9 dl vetemjöl. I den glutenfria varianten använde jag Finax Mjölmix Original Glutenfri
  • 4 dl socker
  • 1 msk bakpulver
  • Äpplen, ca 6 st

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Smält smöret i en gryta, stor nog att rymma alla ingredienser
  • Blanda ner socker, mjöl och bakpulver i det smälta smöret
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna
  • Häll ut degen/smeten i långpannan och jämna till
  • Skala och klyfta äpplena
  • Täck degen helt med ett lager äppelklyftor
  • Grädda i ugnen ca 20 minuter
  • Servera med glass, grädde eller vaniljsås