Recept

Brownies med kaffefrosting

Brownie med kaffefrosting
Brownie med kaffefrosting

Ingredienser

Räcker till en hel långpanna.

Kaka:

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 5 ägg
  • 1 dl kakao
  • 200 g choklad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat

Frosting:

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 7 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 200 g philadelfiaost
  • 1 msk snabbkaffe

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält chokladen tex i vattenbad
  • Vispa socker och smör pösigt
  • Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning
  • Blanda ner sirapen
  • Blanda försiktig ner kakao, salt, mjöl och bikarbonat
  • Blanda till sist i den smälta chokladen
  • Häll i en långpanna med bakplåtspapper
  • Grädda ca 20-25 minuter
  • Under tiden kan du göra glasyren
  • Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker pösigt
  • Blanda i philadelphiaost och kaffe
  • Bred ut över kakan efter att den svalnat
  • Låt stå kallt ett tag
To top