Allmänt

Intervju med Michelle

Michelle Intervjubild
Michelle i ateljén

Varför målar du?

Måleriet har alltid funnits med mig. Det ger mig möjlighet att uttrycka saker på ett annorlunda sätt än med ord. Idag ger mig måleriet ett lugn och en stillhet som ger ett avbrott från världens bekymmer. När jag målar består problemen av hur jag ska dra ett visst streck, blanda en viss färg eller få fram en viss effekt. Det är konkreta problem som jag själv kan påverka och lösa.

När jag målar går jag in i en form av bubbla, där det bara finns färg, duk och en idé. Det är som en form av meditation.

Finns det något särskilt du vill uppnå med ditt måleri? Något du vill förmedla?

Helst målar jag motiv med någon form av innehåll eller budskap som jag funderat över. Min tavla “Bortkopplad” är ett exempel. Den handlar om hur skärmarna tagit över den mänskliga kontakten. Hur de gör oss passiva inför saker som händer här och nu. När något händer reagerar vi kanske med att fota eller filma, istället för att interagera med det som finns rakt framför oss.

Bortkopplad
Bortkopplad

Ibland målar jag motiv som ren träning av någon teknik eller något motiv. Exempelvis “Create” som kom till för att träna på att måla händer.

Create
Create

Jag målar också motiv till en specifik person, som en beställning av någon eller eller ett motiv jag själv vill ge bort som jag tror kommer glädja mottagaren. Exempelvis “Hang man tree” som jag gav till en av mina söner i 25 års present.

Hang man tree från spelet The Witcher
Hang man tree från spelet The Witcher

 

Sedan jag startade upp kurserna har jag fått uppleva glädjen med att se andra måla. När någon kommer över ett hinder, upptäcker en ny teknik och utvecklas med min hjälp är helt fantastiskt kul.

Favoritmedium?

Jag målar helst i vattenlöslig oljefärg.

Favoritfärg?

Payne’s Grey är en fantastisk färg, och mitt bästa “verktyg”. Men egentligen har jag ingen specifik favoritfärg. Jag gillar rena, klara färger med stora kontraster mellan komplementfärger eller ljust/mörkt.

Favoritkonstnär/inspirationskällor?

Det varierar efter humör. Salvador Dalí är kanske ändå en liten favorit. Surrealismen är både overklig men ändå föreställande.

Hur länge har du målat?

Sedan jag var liten, och kunde hålla i en penna eller krita.

Musik när du målar? Eller tyst?

Ibland har jag helt tyst omkring mig när jag målar, men ganska ofta har jag någon musik på. Jag väljer musik som ger mycket energi. Under senare tid har det varit mycket 5FDP, Volbeat och Foo Fighters.

To top